Skip to main content
Regio Zuid-Nederland | 5657 DV Eindhoven, The Netherlands

Blog

Wanneer we ons zelf met een sales pitch introduceren, weten we echt niet op dat punt of we de potentiële klant wel of niet problemen heeft die wij kunnen oplossen. We zijn zo gewend om in de flow te komen om direct een oplossing aan te bieden dat we vergeten zijn dat er een nieuwe mindset is op het gebied van telefonische acquisitie waarbij het doel is om de waarheid te achterhalen van de situatie waarin de potentiële klant zich bevindt. Dus samengevat vermijd de traditionele sales pitch. Praat over de andere persoon en wat belangrijk is voor hem of haar. Beantwoord vragen over wat je te bieden hebt op een ontspannen, natuurlijke manier. Vertel als je durft, dat je het in eerste instantie niet weet omdat je de organisatie niet kent. Wanneer je dit doet, zul je verbaasd zijn hoe ontspannen koude acquisitie kan zijn en wat voor avontuur het is.

Bellen is als de sportschool. Je moet regelmatig gaan ook al heb je geen zin. Het levert aanvankelijk met name frustratie op maar na zes of negen maanden ben je een ander mens. De enige reden om het niet te doen is dus de angst dat je het toch zult opgeven. Dan kun je er inderdaad maar beter niet aan beginnen...

Verkopen is zeker niet alleen maar zenden en praten. Het gaat erom de prospects te helpen inzicht te krijgen in datgene dat je product of dienst kan betekenen voor hen rekening houdend met hun wensen en behoeften.

Stel jouw bedrijf voor als een rock band. En elk bedrijf heeft een drum ritme op hoe het opereert. De beat van de drum is consistent, afhankelijk en stabiel. De mooiste muziek wordt gemaakt als alle instrumenten in harmonie en in het zelfde drumritme spelen. En helaas, dat is niet makkelijk.

Hoe kun je nu het beste een dertig seconden commercial presenteren vanuit You-focus?

Hoe creeer als traditionele de behoefte om aardig gevonden te worden?

Geen verschillende set aan vaardigheden voor elke management niveau dus. Het onderzoek laat zien welke vaardigheden als meer belangrijk worden ervaren van beginnende managers tot top executives managers en alle niveau er tussen in. Deze essentiële fundamentele leiderschapsvaardigheden zijn:

Wat is de reden waarom ik dit allemaal doe? Wat zijn mijn waarden?

Inzichten, must-haves,