Skip to main content
Regio Zuid-Nederland | 5657 DV Eindhoven, The Netherlands

Blog

The primary questions looming in the minds of prospects when they first talk with salespeople are, “What do you know about my company?” and “What do you know about my industry?”​ If, in the first few minutes of conversation, you don’t convey through your questions or comments that you understand something about the company’s goals or the challenges it faces, the interaction will be short-lived.  You’ll be perceived as “just another salesperson.” 

de belangrijkste vraag die opduikt wanneer mesen met verkopers praten is ...

The challenge of consistent growth is ever-present for small businesses. It’s difficult for all organizations, but especially for businesses that don’t have as many resources to devote to growth. For this reason, whenever you can develop or implement habits to improve your new business growth, you should do so. Below are six methods that you can deploy while networking to grow your team and its success.

 

In gesprekken met zaakvoerders, CEO’s , commercieel directeuren komt meermaals het thema aan bod, hoe “onze mensen gemotiveerd houden en krijgen”. Hoewel dit makkelijk lijk, is het dat niet. Op de vraag wat ze zoal gedaan hebben, antwoorden ze dat ze al “motiverende sprekers” hebben uitgenodigd en dat heeft niet gewerkt. En als het werkte, was het op korte termijn en ging het snel weer weg.

Vandaag de dag is het verkoopvak een stuk gecompliceerder dan vele jaren geleden. Die mening zijn veel verkopers toegedaan. Er zijn niet alleen meer concurrenten op de markt - landsgrenzen vervagen immers steeds verder – die van invloed zijn op het afzetgebied en de verkoopkansen, ook het ‘gezag’ van de koper is bij veel klanten naar het hogere echelon in de organisatie verplaatst. Hierdoor bemoeien zich niet alleen meer mensen zich met de aankoopbeslissingen, ook het aantal personen die de (risicovollere aankopen) beïnvloeden neemt toe. Uitgaven worden zorgvuldiger onderzocht en door meerdere personen bekeken. Bovendien worden de afleveringsvoorwaarden steeds vaker aangescherpt.

Wanneer we ons zelf met een sales pitch introduceren, weten we echt niet op dat punt of we de potentiële klant wel of niet problemen heeft die wij kunnen oplossen. We zijn zo gewend om in de flow te komen om direct een oplossing aan te bieden dat we vergeten zijn dat er een nieuwe mindset is op het gebied van telefonische acquisitie waarbij het doel is om de waarheid te achterhalen van de situatie waarin de potentiële klant zich bevindt. Dus samengevat vermijd de traditionele sales pitch. Praat over de andere persoon en wat belangrijk is voor hem of haar. Beantwoord vragen over wat je te bieden hebt op een ontspannen, natuurlijke manier. Vertel als je durft, dat je het in eerste instantie niet weet omdat je de organisatie niet kent. Wanneer je dit doet, zul je verbaasd zijn hoe ontspannen koude acquisitie kan zijn en wat voor avontuur het is.

Bellen is als de sportschool. Je moet regelmatig gaan ook al heb je geen zin. Het levert aanvankelijk met name frustratie op maar na zes of negen maanden ben je een ander mens. De enige reden om het niet te doen is dus de angst dat je het toch zult opgeven. Dan kun je er inderdaad maar beter niet aan beginnen...

Verkopen is zeker niet alleen maar zenden en praten. Het gaat erom de prospects te helpen inzicht te krijgen in datgene dat je product of dienst kan betekenen voor hen rekening houdend met hun wensen en behoeften.

Stel jouw bedrijf voor als een rock band. En elk bedrijf heeft een drum ritme op hoe het opereert. De beat van de drum is consistent, afhankelijk en stabiel. De mooiste muziek wordt gemaakt als alle instrumenten in harmonie en in het zelfde drumritme spelen. En helaas, dat is niet makkelijk.

Hoe kun je nu het beste een dertig seconden commercial presenteren vanuit You-focus?

Hoe creeer als traditionele de behoefte om aardig gevonden te worden?